Mexický šéfkuchař, majitel rostlinné restaurace La Bartola v Torontu. Před několika lety se mu na sociálních sítích zobrazilo video od společnosti PETA, které zobrazovalo krutý život zvířat v továrních farmách. Toto video mexickému kuchaři dle jeho slov změnilo život. Uvědomil si, že jí kusy zvířat, která však miluje a okamžitě s konzumací masa skončil. Nyní prostřednictvím vlastní restaurace chce přívest lidi k rostlinné stravě pomocí jednoduchých chutných rostlinných pokrmů. Ivan Castro rád prohlašuje, že jídlo je jeho aktivismus. Respektuje tradiční recepty mexické kuchyně a vaří podle postupů své babičky. Zůstává věrný původu pokrmů, které miluje. Tradiční mexická jídla však upravuje tak, aby byla rostlinná. Živočišné suroviny se nesnaží napodobovat, používá spíše zajímavé rostlinné přísady jako banánový květ nebo jackfruit. Ivan Castro doufá, že více lidí dá šanci rostlinné stravě z jakéhokoliv důvodu, protože jak uvedl, každé rozhodnutí jíst méně živočišných výrobků pomůže jak zvířatům tak životnímu prostředí.