Anglická bioložka, která se zabývá výzkumem primátů, zejména šimpanzů. Jane Goodall byla dlouhá léta vegetariánka, později se vzdala všech živočišných potravin a dnes šíří poselství o rostlinném stravování. Institut Jane Goodall vydal také rostlinnou kuchařku s názvem #EatMeatless: Good for Animals, the Earth & All. Anglická bioložka v jednom rozhovoru uvedla, proč se rozhodla knihu vydat právě nyní. Podle jejích slov současná posedlost konzumace masa, mléčných výrobků a vajec ničí životní prostředí, podílí se na produkci metanu, plýtvá vodou a škodí našemu zdraví. Po přečtení knihy Animal Liberation od Petera Singera začala vidět za všemi živočišnými výrobky strach, bolest a smrt. Ačkoliv její prvotní důvody k veganskému životnímu styly byly etické a týkaly se především zvířat, v dnešní době jde slavné bioložce také o záchranu životního prostředí. Jane Goodall pracuje na ochraně ekosystémů v Tanzanii, moc dobře si tedy uvědomuje, jak důležitou roli mají rostliny pro klima, divokou zvěř i naši stravu. Její institut tak například zasadil miliony stromů po celém světě. V červnu letošního roku obdržela Jane Goodall cenu Hope Award od neziskové organizace Mercy For Animals. Cenu slavná bioložka obdržela jako poděkování za šedesát let služby zvířatům, za ochranu šimpanzů a jejich stanovišť.