Cibuli a česnek nasekáme nadrobno. Lžičkou oškrábeme zázvor a nastrouháme jej najemno. V hrnci necháme rozpustit olej, přidáme všechno koření a necháme ho opékat asi půl minuty, dokud se nerozvoní. Přidáme cibuli, česnek, zázvor a chilli. Promícháme. Následně vysypeme do hrnce čočku, chvíli orestujeme a zalijeme rajčaty a vodou. Ztlumíme plamen a necháme vařit 20 – 30 minut za občasného míchání. Pokud se nám bude zdát čočka příliš hustá, můžeme přilít trochu vody. Na závěr dle chuti osolíme. Podáváme s koriandrem a s basmati.
[:sk]Cibuľu a cesnak nasekáme nadrobno. Lyžičkou očistíme zázvor a nastrúhame ho najemno. V hrnci necháme rozpustiť olej, pridáme všetko korenie. Necháme ho opekať asi pol minúty, kým sa nerozvonia. Pridáme cibuľu, cesnak, zázvor a čili. Premiešame. Následne vysypeme do hrnca šošovicu, chvíľu restujeme a zalejeme paradajkami a vodou. Stlmíme plameň a necháme variť 20 – 30 minút za občasného miešania. Ak sa nám bude zdať šošovica príliš hustá, môžeme priliať trochu vody. Na záver podľa chuti osolíme. Podávame s koriandrom a basmati.
[:de]Zwiebel und Knoblauch klein schneiden. Ingwer mithilfe eines Löffels schälen und fein reiben. Im Topf Öl erhitzen, Gewürze hinzugeben und alles ungefähr 30 Sekunden braten, bis sich der Duft entwickelt. Zwiebeln, Knoblauch, Ingwer und Chili dazugeben, alles umrühren. Danach die Linsen in den Topf geben, kurz braten und mit Wasser und Tomaten vermischen. Bei niedriger Hitze 20–30 Minuten lang kochen lassen, gelegentlich verrühren. Sollten das Gericht zu dick scheinen, ein wenig Wasser dazugeben. Am Ende mit Salz abschmecken. Mit Koriander und Basmatireis servieren.